Vraag nu gratis offertes aan!

   
Type opdracht*
Soort opdracht*
Contactpersoon: *
Titel:
Type aanvraag: *
E-mail: *
Telefoonnummer: *
Bij voorkeur bellen:


Adres:
Postcode:
Plaats:
Type woning / pand:
Beschrijving van de opdracht: Wees zo volledig mogelijk voor een offerte op maat:
Indicatie geplande datum opdracht: *
Gratis bespaartips:

EPC advies of Energie audit nodig?

Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan

Meer over energielabels


Een energielabel, ofwel energie prestatie certificaat (EPC), moet door een erkend adviseur worden opgesteld en is vervolgens 10 jaar geldig. Doordat een adviseur u ook tips geeft over het energiezuinig maken van uw huis, kunt u de verkoopbaarheid vergroten. Een energiezuinig huis betekend immers lagere maandlasten.

Een energielabel geeft informatie over:

  • isolatie van het dak, muren, gevels, vloeren en ramen
  • energieverbuik van installaties voor warm water, verwarming en isolate
  • manieren om uw woning energiezuiniger te maken

Energielabel klassen
De energielabels kunnen varieren van A klasse tot en met G klasse, waarbij A een woning is waar veel energiezuinige maatregelen zijn getroffen en G een woning is waar nog veel energiezuinige maatregelen getroffen kunnen worden. Dit geeft consumenten duidelijke informatie die ze gemakkelijk kunnen vergelijken.

Lagere energiekosten
Ook al zorgt een huis waar energiezuinige maatregelen zijn getroffen voor lagere maandlasten, in de praktijk blijkt 50% van de energierekening te bestaan uit gebruik van huishoudelijke apparatuur. Het is dan ook aan te raden om bij producten zoals een koelkast en wasmachine bijvoorbeeld op de energielabel te letten. Ook het aantal gezinsleden kunnen de rekening beinvloeden.

Maatwerkadvies
Als u advies wilt omtrent energiebesparende maatregelen afgestemd op uw specifieke gezinssituatie en gedrag, kunt u uw energielabel adviseur vragen om maatwerkadvies. De adviseur zet dan voor u op een rij waar u op energie kunt besparen, hoeveel u moet investeren en hoelang het duurt voordat u uw investering terugverdiend. Dit maatwerk advies bevat echter geen energielabel.

Kosten energielabel
De kosten van een energielabel kunnen sterk variƫren, afhankelijk van het soort woning en de prijzen van de adviseurs. Vraag dus snel offertes aan om zo een goedkope adviseur te vinden bij u in de buurt!